Климент Шопов: Спират ни тока! Няма да го позволим!

В условията на войни в близост до нас и неясно бъдеще пред ядрената ни енергетика България НЕ може да се лиши от единствения си изцяло национален източник на електричество, а именно въгледобивните мини и ТЕЦ-овете! Те са стратегически за националната сигурност предприятия, които гарантират енергийната независимост на България.
Настояваме правителството да уважи справедливите искания на миньорите и енергетиците!
1. Продължаване работата на въглищните централи без намаляване на мощности до изчерпване на залежите от лигнитни въглища. Държавни инвестиции в технологии за улавяне на въглеродните емисии.
2. Изтегляне на Териториалните планове за уж справедлив преход от Европейската комисия, защото в тях пише, че съвсем скоро в България мини няма да има!
3. Предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост за запазване на ТЕЦ, защото в противен случай ще стоим на тъмно!
Приетият закон за преминаване на битовите потребители на свободния пазар, в комбинация с горните поети ангажименти, ни обрича да не можем да си плащаме тока след година. Ако изобщо имаме ток, той ще бъде в огромната си част внесен от чужди страни.
По тези причини граждани от цяла България излизат на протест на 12.10.2023 г. от 18ч. В Сливен, Възраждане организира протеста пред сградата на областната администрация и канят всички, които не искат България да загуби своя енергиен сувернитет да се присъединят.