Климент Шопов пита Министъра: Селата Калояново и Глушник ще имат ли вода за напояване?

Народният представител на Сливен от Възраждане – Климент Шопов, който е и кандидат за кмет на града, на предстоящите избори, зададе въпрос на министър на земеделието и храните относно въвеждане в употреба напоителен канал P-2 на Напоителни системи АД – клон Средна Тунджа в землището на с. Калояново и с. Глушник. Каналът е предназначен да напоява една немалка част от техните землища,  но от години той е изоставен и градините в тези землища остават без да са напоени, като много от тях вече са изсъхнали. Когато е работило съоръжението стотици декари засети с лозя, череши, праскови, сини сливи, орехи, бадеми и други са давали своята качествена продукция и са носили доходи на местните жители.

Днес разликата в зеленината на листата на градините под магистрален канал М1 и над него е потресаваща, а голяма част от градините изсъхнали. С оглед ниските нива на доходи и съответно ниската брутна добавена стойност на глава от населението на Сливен, Климент Шопов силно препоръча пускането на напоителен канал Р-2 от Напоителни системи АД, така че да могат жителите на тези населени места да обработват своите земи, да изкарват качествена продукция и да получават допълнителни доходи.

Тази мярка е абсолютно задължителна за поминъка на жителите в райони. Ако послушат здравият разум и предложението на Климент Шопов, е добре да се заяви ясно, кога жителите на с. Калояново и с. Глушник могат да очакват да получат достъп до вода за напояване на тяхната земеделска земя.

Възраждане няма да спре да се бори за интересите на хората и доброто развитие на града. Заедно с вас можем да променим Сливен и областта, като излезем и гласуваме за Възраждане и Климент Шопов с номер 42!

Връзка към въпроса: https://parliament.bg/bg/topical_nature/ID/57499