Климент Шопове от Възраждане: Имаме стратегия за развитие на индустрията във Сливен

Днес ще ви представим стратегията на “Възраждане – Сливен”  за развитие на индустрията във Сливен, което ще създаде нови, добре платени работни места. Липсата на доходи и съответно нормални условия за живот доведе до това, че населението на община Сливен е намаляло с почти 30 000 души за последните 20 години. Представете си един град като Нова Загора вече го няма.

По данни на НСИ,  всеки четвърти млад човек не прави нищо за да се развива – нито учи, нито работи. Това означава, че почти всяко четвърто семейство издържа един трудоспособен млад човек. Това са млади хора пълни с енергия и сила, които са загубили надежда и перспектива. Ние всички губим техния потенциал.

Чували сме много идеи – за нова индустриална зона, в която общината планира да привлече логистични бази и да се изградят фотоволтаични паркове. Виждали сме и как чужди инвеститори идват привлечени от ниско платената работна ръка, и когато сметките не им излязат си тръгват. Да, те не са свързани с общината, нямат корени тук. Проблемът е, че липсва дългосрочна стратегия за икономическото развитие на община Сливен.

Ние ще създадем икономически съвет и стратегия, за да върнем индустрията в Сливен като:

  • насърчим възраждането на индустрии с традиции в нашия град;
  • създадем мрежа от малки и средни предприятия от сродни индустрии;
  • бързо и коректно административно обслужване за тях;
  • подготвим кадри за тези индустрии в средните училища, в квалификационни курсове и обучения;
  • Организираме панаири, за да се насърчат междуфирмените взаимоотношения;
  • И не на последно място, намалим данъците, които плащат предприятията в тези индустрии.

Това е само малка част от цялостната дългосрочна стратегия, подготвена от Климент Шопов и неговият екип. „Да, резултатите няма да са налице след само един мандат. Но ние ще положим основите за реиндустриализацията на Сливен.“, каза Климент Шопов.

  • За да насърчим младите хора да останат в общината.
  • За да стане Сливен едно желано място за живеене.
  • За да опазим връзките в семейството.

Призоваваме всички отговорни хора, които милеят за добра среда на живота да излязат на 29.10.2023 г. Това ще даде  сили на Сливен да поеме по един нов и успешен път на управление, водена от младите, решителни и борбени представители на “Възраждане – Сливен”.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината.