Климент Шопов очаква „немалка“ подкрепа на местните избори в Сливен, „Възраждане“ ще подкрепи само свой мандат за кабинет

Вие сте една от най-критичните партии в Парламента днес, ще подкрепите ли мандата на БСП, готови ли сте да участвате в правителство, за да видим в управление, това което обещавате?

Както многократно сме заявявали, на българския народ преди и след избори, ние ще подкрепим само мандат на „Възраждане“. Няма как да направим друго сега. Българинът се е нагледал на политици и политически формации, които обещават едно преди избори, но след това правят обратното и накрая излиза, че са измамници и шарлатани. А оправданията за неизпълнение на обещания са всевъзможни. Крайно време е българският народ да види политици, които си държат на думата. Нашият изстрадал народ го заслужава.

И тук искам да кажа, че за краткото време, в което е съществувало това Народно събрание, ние сме защитавали всичко, което сме казвали че ще защитим. Гласуванията в пленарната зала са достатъчно ясни. Внесохме много законопроекти и проекторешения. Миналата седмица успяхме да обединим всички партии в подкрепа на проекторешение за предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“, която предвиждаше закриване на въглищните ТЕЦ-овете. Нещо невиждано досега.

Предстоят местни избори, ще видим ли ваша силна фигура в Сливен? Каква ще бъде стратегията Ви за позиции не само в националната политика, но и в местната власт, в Общински съвет?

Определено фигурата, която ще издигнем ще споделя вижданията и идеологията на „Възраждане“, местен човек, който е запознат с проблемите на Сливен.

Стратегията ни е много ясна – гражданите искат да видят дела, а не да слушат приказки. За времето, в което съм бил в Народно събрание съм направил следните неща: предизвикахме проверка в Дома за стари хора – Сливен, след сигнали за нарушения от граждани; предложихме на община Сливен да открие детска градина в с. Младово, тъй като децата са много, в момента Общината работи върху предложението; повдигнахме въпроса за липсата на техническо съоръжение, което да качва и сваля хора с увреждания в 10-то основно училище; предизивкахме обстойна проверка на нерегламентираните сметища в област Сливен. Всеки ден се доказваме с делата си и затова очакваме немалка подкрепа от гражданите на местните избори.