Климент Шопов: Най-важното нещо, което трябва да се случи за Сливен, е да има работеща пречиствателна станция за питейна вода

Най-важното нещо, което трябва да се случи за Сливен е да има работеща пречиствателна станция за питейна вода. Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на “Възраждане” в Сливен Климент Шопов в студиото на “Изборите на фокус” по Канал 6.

„Вече 40 години тези, които ни управляват, не могат да довършат един проект, който е на финалната си права. Всеки един сливналия знае, че когато пусне чешмата, за да си налее чаша вода, вижда тиня. Недопустимо е. Питейната вода е жизненоважен ресурс. Направих множество запитвания от парламентарната трубуна към доскорошния министър на МРРБ, който пое ангажимент, че до края на периода 2024-2025 година в Сливен ще има пречиствателна станция, но на този етап нищо не се случва“, каза Шопов.

Той коментира и въпроса с подобряването на икономиката в страната и повишаването на дохода на работещите хора.

„За да работи добре бизнеса в България, е необходимо да има евтини ресурси, отворени пазари и квалифицирана работна ръка. Това не може да се осъществи вече 35 години. Последните години налагаме санкции на Русия, заради които губим достъпа си до евтини ресурси, които те могат да ни доставят. През 2014 години, когато започват първите санкции България, има износ за 1 милиард долара към Русия, а сега имаме за около 200 милиона. Ние сами си скопяваме икономиката, защото нашите политици угодничат на САЩ и Брюксел. Нямаме политици в момента, които да имат гръбнака да отидат на международната сцена и да защитят българския национален интерес. Обаче ние от Възраждане имаме и това си пролича, след като имаме възможност да бъдем поканени в Москва, Вашингтон и цяла Европа. Ние водим дипломатическа мисия на партийно ниво, за да може един ден, когато Възраждане управлява, да защитим националния интерес на България“, коментира кандидатът за народен представител.

На въпрос каква е причината управляващото мнозинство от некоалицията да не постигне споразумение, Шопов заяви, че според него правителството се е разпаднало заради опита на Асен Василев и Кирил Петков да завладеят регулаторите.

„Асен Василев и Кирил Петков се опитаха да завладеят всички регулатори и административните органи, чрез които ГЕРБ и ДПС осъществяват рекет върху бизнеса. Те искаха да откраднат тези „златни кокошки“ на ГЕРБ и ДПС.  Когато Василев започна да сменя служители на агенция Митници и да превзема контрабандните канали, тогава се стовари тежката ръка на ДАНС. През цялото това време слушахме Кирил Петков да ни обяснява, че трябва да има реформа в службите, но неговите реформи са елементарни, той иска да смени едни имена с други. Това не са истински реформи и се видя много ясно с промяната на Конституцията. Това им беше най-широко прокламирания успех, чрез който се видя, че те завладяха Прокуратурата и я направиха политически зависима“, каза още той.

Климент Шопов коментира и отлагането на влизането на България в еврозоната.

„Напълно очаквано е след фискалната политика на Асен Василев, ГЕРБ и ДПС. Те критикуват Василев, че е харчил едни пари, но те са негови съучастници, защото той харчи в рамките на Закона за държавния бюджет, който бе гласуван от сглобката. Цялостно това е една добра новина, защото влизането ни в еврозоната означава, че ще изгубим финансовата си независимост“, допълни още Шопов.

Относно приетите промени в Закона за хазарта, свързани с ограничаването на рекламата, кандидатът за депутат бе категоричен, че това е крачка в правилната посока, но има още много какво да се работи по проблема с хазартната зависимост.

„Хазартът е тумор в нашето общество, който трябва да бъде спрян да се разраства. За да възродим България, ние трябва да имаме едно здраво население, а хазартът унищожава психическото здраве и вкарва в поколенческа бедност семействата на зависимите“, коментира Климен Шопов.

Той апелира избирателите да подкрепят „Възраждане“, за да бъде защитен националният интерес на България.

„Българите трябва да подкрепят Възраждане, защото ние ще осъществим политиките, които дълги години те желаят. Ще въведем сигурност и стабилност. Ще работим за по-добро образование, по-качествено здравеопазване, подобряване на българската икономика и сигурни работни места“, заяви Климент Шопов.

Можете да видите цялото видео тук: https://www.facebook.com/share/v/3GTFd1dyX3BAufaZ/

ПП „Възраждане“ е с № 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!