Кирил Петков: В списъка са Бойко, Пеевски и Горанов

В списъка с лица, предадени на прокуратурата от премиера Кирил Петков, има и политици – сред тях са бившият финансов министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заради случая, станал известен като „Мата Хари“. Това обяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия тази сутрин. По думите му името на Горанов е в списъка заради думите на Васил Божков, че му е носел пари.

В списъка са Делян Пеевски, Владислав Горанов и дори Бойко Борисов, но последният фигурира като „специфично“ лице свързано с разследването на „Мата Хари“. Дадохме тези 19 души, за които събрахме публична информация, на 20-ия, за който също има публична информация, заяви Кирил Петков.

„Кой не е видял пачките и кюлчетата? Защо не е разпитана „Мата Хари“? Сериозни имена като Маджо – всички говорят, но никой не смее да повдигне въпроса. Делян Пеевски в момента седи на първия ред на парламента. Това са неща, които всички знаем и ние решихме да ги кажем“, допълни Кирил Петков.

Според премиера корупцията е структурирана от няколко центъра около които има много хора, които ги обслужват. „Водещите хора не са чак толкова много – 40-50“, добави Кирил Петков.

От Сливен Бойко Борисов, който е на партийно събрание, изрази съжаление, че журналистите искат да го питат само за неща, публикувани в Гугъл и че са пратени да го питат за списъка.