Катастрофиралите край Нова Загора мигранти от Мароко са пострадали леко, късно снощи арестуваха шофоьорът им-беглец в София

Катастрофа с мигранти на автомагистрала „Тракия“ е станала снощи недалеч от Нова Загора. Лека кола с четирима души в нея се е блъснала в мантинелата при 245-и километър на аутобана в посока София, уточняват от МВР пред БТА.

Сигналът за инцидента е подаден около 17:45 часа от преминаващ шофьор, натъкнал се на инцидента.

Водачът на катастрофиралия автомобил е избягал, а тримата пътници са обяснили, че са от Мароко. Те са били откарани в областната болница в Сливен и прегледани в Спешното.

Нелегалните чужденци са леко пострадали, а шофьорът на колата се издирва. След неколкочасово издирване водачът беглец беше открит в София, а по-късно вечерта движението по „Тракия“ беше възстановено. То се осъществяваше само в изпреварващата лента и беше ограничено в активната. Трафикът се регулираше от „Пътна полиция“.

Свидетел на случката е станал и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който се е озовал на мястото минути след инцидента и дори публикува видео във Фейсбук. Политикът е пътувал от Бургас към София, когато се натъкнал на катастрофата.

Оказало се, че все още полицията не е пристигнала, а тираджия, станал свидетел на случката, по своя инициатива е започнал да регулира движението, облечен в светлоотразителна жилетка, за да не стане втори инцидент с преминаващите коли.

„БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия. Един човек, но голям българин, когото сега като пиша се сещам, че дори забравих да го питам как се казва“, пише за шофьора Костадинов.