KAT с график по дни и часове за засилен контрол по пътищата в сливенско в празничните дни

Кадър: nova.tv

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящите  празници 1 май и 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия, както и  свързаните с тях почивни дни в ОДМВР и РДПБЗН-Сливен е създадена организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност.

Почивните и празничните едни се характеризират с интензивен трафик на превозни средства по републиканската пътна мрежа и входно -изходните пътни участъци на големите населени места. Екипи на пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използване всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения на най-натоварените участъци в градовете, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. В дните от 28 април до 9 май ще се осъществява организация на движението, предвидена и съобразена с трафика.

Планирани са специализирани операции по установяване на неправоспособни водачи, както и за употреба на алкохол и наркотици.

Засилен контрол ще има за времето от:

 14,00 до 21,00 часа на 28 април

 09,00 до 12,00 часа на 29 април

14,00 до 21,00 часа на 1 май

14,00 до 21,00 часа на 5 май

09,00 до 12,00 часа на 6 май

14,00 до 21,00 часа на 8 май

В тези дни е предвиден засилен контрол по автомагистрали, пътища първи и втори клас и районите с повишена концентрация на ПТП. Ще се осъществява контрол в участъци с  въведени от АПИ ограничения за движение на товарни автомобили.

Екипи на криминална и охранителна полиция ще осъществяват денонощен контрол  с оглед опазване на обществения ред и недопускане извършването на криминални престъпления. Екипи на икономическа полиция ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност. Съвместно със служители на ОДБХ се извършват проверки в търговски обекти по отношение на предлаганите хранителни продукти.

Проведени са срещи с РУО за предстоящи групови пътувания на ученици с цел служители на пътна полиция да проверят всички водачи, във връзка с правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства, с които ще се пътува.

ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите при пътуване за по-дълъг период от време да не се оставят ценности и големи парични суми в домовете, както и да бъдат бдителни за личните си вещи на обществени места. Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и  да не сядат зад волана пили.