Каримански: „Има такъв народ“ ще направи всичко необходимо да се състави правителство

Снимка: standartnews.com

Парламентарната група на „Има такъв народ“ ще направи всичко необходимо да се състави правителство и парламентът да има дълъг живот, увери от трибуната на 47-омото Народно събрание Любомир Каримански от ИТН.

„Настъпил е моментът, в който хората с достойно поведение и почтеност да запретнат ръкави и да решават неотложните проблеми в ежедневието на хората. Необходимо е да спрем да се оправдаваме, а нещата да се случват“, заяви още финансистът по време на първото заседание на новия парламент.

„Искам да покажем сговор, достойно поведение и трудолюбие в тази зала, която Захарий Стоянов нарича „свещена“. Необходимо е възраждане на нацията“, подчерта Каримански, цитиран от Днес.бг.

По думите му съчетаването на знание и морални ценности може да доведат до така желаното минимизиране на корупцията.

„Важно е да достигнем до ефективно управление на знанията. Това е уникален ресурс“, посочи Каримански и продължи:

„Да предложим на обществото истинска промяна, свързана с висока нравственост. Едва ли има нещо по-трудно от това да променяш старите порядки. Всички граждани, които искаме нововъведения, трябва да сме денонощно будни и да ги браним“, подчерта още представителят на ИТН и призова да спрем да поставяме гордостта си пред напредъка.