Каракачанов: Гетата са места, където България отсъства

„Гетата са места, където България вече отсъства. Трябва да дадем бъдеще на децата си, на възрастните хора. А това не става с бездействие!“. Това заяви в своя позиция, разпространена до медиите, министърът на отбраната и лидер на ВМРО – Красимир Каракачанов.

Припомняме, че Каракачанов изготви и внесе в МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) маси. По думите му правителството игнорира концепцията, която е готова от почти година и е внесена в МС още през юли 2019 г., като без ясни мотиви, тази концепция „събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират“.

„Два клана цигани се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки цигански квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. Без значение какво се случва в страната, едно е сигурно – проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават“, посочва Каракачанов и дава още примери за ромска престъпност.

„Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства. България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност. Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната.

Затова като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности. Още веднъж призовавам това да се случи възможно най-скоро, за да дадем перспектива и бъдеще на децата си, за да осигурим и спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези“, пише още в позицията си вицепремиерът.