Камелия Кучер идва в Сливен

Снимка: Хермес

На 22.11.2019г., от 17:00ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще бъде представен романът „Нощ” на Камелия Кучер. Това съобщиха от пресцентъра на библиотеката.

Премиерата се организира съвместно с ИК”Хермес” и е част от националното литературно турне на книгата, включващо градовете Пловдив, Бургас, Велико Търново, Сливен, Хасково и Враца.

Камелия Кучер е родена през 1985г. в гр. Сиктивкар, Русия. Майка й е рускиня, а баща й – българин. С родителите си окончателно се преместива от Русия в България, когато е на седем години. В ранните си детски години свири на пиано, а след това се занимава професионално с тенис. Детството й преминава на тенис кортовете. На четиринайсет години се отказва от професионалния спорт, за да се отдаде на образованието си., Учи в „Institut Monte Rosa“/Монтрьо, Швейцария/ – едно от най-престижните училища в Европа. След това завършва бизнес администрация в Женева. През 2018г. издава своя дебютен роман „Дом“.

„Нощ” е дългоочакваният втори роман на Камелия Кучер, издаден само преди месец. Той представлява история за смелостта и страха, за приятелството и цената на щастието, за изборите в живота и силата на любовта. Романът изследва темите за предателството и прошката, която даваме на другите и на себе си. За книгата си Кучер споделя: „Написах „Нощ“ изстрадвайки всяка дума. На места с наводнени очи, на места с топлинка, сгряваща сърцето. Наскоро се замислих, че писателят преживява историята си точно както впоследствие я преживява читателят. И се получава така, че писателят е първият читател на историята си”.

Романът „Нощ”  ще бъде представен от Стойо Вартоломеев – управител на ИК ”Хермес”.

След премиерата на романа „Нощ” , от 18:30ч. , в централното фоайе на библиотеката ще бъде открита изложба от творбите на участниците в Шестия национален пленер – с. Долни Марян ’2019г. При откриването на изложбата ще бъде излъчен филм посветен на пленера, който се проведе от 24 до 31 август 2019г. в Мечевата къща в еленското село Долни Марян. Домакини и организатори на станалото вече традиция събитие са  известната сливенска гинеколожка – д-р Мариана Минишка – Марчева и съпругът й, художникът Христо Тотев  – ТоТо. В пленера взеха участие керамиците Ирина Пожарицкая и Валентин Димитров от гр. Елена, фотограф-художникът Марина Георгиева от гр. Варна, художниците Тодор Игнатов и Боян Янев от гр. Варна, карикатуристът Цветан Павлов от гр. Сливен, както и организаторът на  пленера Христо Тотев.