Към две места в парламента се прицели „Възраждане“ в Сливенско

Два депутатски мандата от 21 МИР-Сливен очакват да постигнат от ПП „Възраждане“. Това каза на пресконференция днес в пресклуба на БТА водачът на кандидат-депутатската листа на партията и председател на местната организация Климент Шопов.

Партията регистрира в РИК-Сливен днес десетчленна листа, която, по думите му, е представителна извадка от обществото и добър екип, който ще допринесе за развитието на област Сливен. Шопов, който е роден в Канада и от две години живее в Сливен, е индустриален инженер, завършил образование в Канада, работил е като консултант в различни проекти. Решил е да се върне в България заради семейството си и „свободата, която българинът има в духа си“.

Сред приоритетите на партията е справяне с демографската катастрофа, сигурност за всеки българин и излизане от поредицата от кризи в страната, каза Климент Шопов. Той посочи, че е време да се заложи на дългосрочно държавно планиране.

В Сливенска област, според него, трябва да се развива земеделието и туризма. „Време е да се приоритизира културният и екологичният туризъм“, смята Шопов. Относно сектор „Земеделие“ от „Възраждане“ са на мнение, че е необходимо предоговаряне на евросубсидиите, както и стопиране на корупцията.

Кандидатите на „ПП „Възраждане“ за 21 МИР-Сливен са:

1.    Климент Шопов

2.    Динко Ганчев

3.  Неделчо Великов

4.    д-р Димитър Ковачев

5.    Деян Иванов

6.    Петко Карабоиков

7.    Георги Милев,

8.    Димитър Димитров

9.    Боян Стоянов

10. Ивелина Такева-Берберова