Какво време ни очаква през следващите дни?

Ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Сутринта ще е по-хладно, а през деня максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Повече слънце ще има в часовете около обяд. Ще духа до умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще бъде по-хладно с максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, пише Днес.бг.

Над планините облачността ще е променлива. Валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В събота вятърът за кратко ще бъде от южната четвърт и ще се затопли – дневните температури ще достигнат 24°-29°. По-късно през деня от запад облачността ще започне да се увеличава, все още без валежи.

В неделя облачността ще е по-често значителна; на места в Западна България и по Черноморието ще има валежи, в отделни райони в Югозападна България след обяд – интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от изток и североизток, по-късно през деня ще започне и понижение на температурите.