Какво наказание ще получи бащата, убил в катастрофа 7-годишната си дъщеря край Стара Загора?

Баща, употребил алкохол, катастрофира с двете си деца. При удара е загинала дъщеря му – на 7 години, а синът му – на 9,  е с опасност за живота. 

„В конкретния случай, най-нелепата ситуация е, че бащата на двете деца ги е превозвал след употреба на алкохол. Установени са 1, 42 промила. Все още нямаме резултати от заключението на назначените експертизи дали скоростта е била висока. Но с оглед на удара, можем да заключим, че скоростта е била висока”. Това съобщи окръжния прокурор Дичо Атанасов.  В момента състоянието на бащата не позволява разследване с него.

Законът предвижда наказание от 3 до 15 години при доказване на непредпазливост от страна на водача, а при умисъл от 5 до 20 години затвор.

Катастрофата стана близо до Стара Загора.

Детето на седем години загина при пътен инцидент в землището на старозагорското село Хрищени. Инцидентът е станал в събота около 23:20 часа. По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил „Волво“, управляван от 42-годишен мъж

Пострадали са още момче на 9 години, пътувало също в колата, и водачът. Те са настанени за лечение в болнично заведение, с различни наранявания, без опасност за живота.

9-годишното момче е с две фрактури на прешлените в областта на кръста и травматично увреждане на белия дроб.
42-годишният мъж, причинил тежката катастрофа, е с черепно-мозъчна травма и множество външни рани по главата, които са хирургично обработени.

Окръжният прокурор на Стара Загора уточни още, че автомобилът е собственост на водача. Превозното средство е с немска регистрация.