Какво гори ТЕЦ-Сливен?

Гражданската инициатива „За Земята“ отново изпрати до www.sliven-news.com снимки от ТЕЦ-Сливен. Предоставяме на чителите снимките и текста, в който има апел до Министъра на околната среда и водите, кмета на община Сливен и всички възможни институции. Ето и текста от съобщението със стилистична редакция:

„Представяме ви снимки от ТЕЦ Сливен, направени на площадката на централата, където се виждат огромни купчини боклук, чакащ да бъде изгорен. Част от него е складиран между бали слама – още пожари ли трябва да очакваме? Iма и вносен явно (в зелените чували). Изпратихме сигнали към районните инспекции, да видим какво ще ни отговорят..
Г-н Министър на околната среда и водите, така ли работите за чист въздух? И това ли е резултатът от проверките на прокуратура, ДАНС, жандармерия?
Г-н Стефан Радев, това ли е евтиното парно в Сливен, а колко ще плащат за здравето си жителите?“

Организаторите на кампанията „Не горете боклук“ заявяват: „Липсата на контрол, корупцията и личната отговорност описват целия проблем с изгарянето на отпадъци. Използването на отпадъци за гориво в остарели централи за въглища замърсява въздуха и излага на риск здравето и живота на хората. Затова решихме да направим тази кампания, с която твърдо искаме да кажем, че не сме съгласни…“