Какво барбекю да си купите

С наближаването на пролетта и повишаването на температурите, яркото слънце и разцъфналата природа, много хора искат да излязат на двора и да си изпекат различни вкусотии. В следващите редове ще дадем някои идеи за барбекюта и предлаганите в онлайн магазина на Mr.Bricolage видове. Ще видим и особеностите на отделните разновидности, така че ще бъде полезно.

Идеи за барбекюта на двора

Днес съществуват много оригинални идеи за построяване и декориране на барбекюто за двора, а колкото по-красиво е и с изпипани детайли, толкова по-атрактивно изглежда в завършен вид. Основният акцент обаче е битовата обстановка с много облицовъчен камък и нюанси от старите времена с популярни народни символи. 

Колкото предвиденото пространство е по-голямо, толкова повече познати и приятели ще можете да посрещнете на барбекюто в двора си. Все пак, всичко предварително трябва да е планирано на хартия и изпипано в най-малките детайли. За целта обаче, на първо място е редно да изберем правилното барбекю, което да купим и въз основа на неговите размери и форми да съставим и плана си за изграждане.

Какви видове има

Основно моделите са два:

  • Газови – особеното при тях е, че не се налага да цепите подпалки и да разполагате с горивен материал. Няма да зареждате гориво и да чистите пепел, а просто запалвате огъня и започвате да печете;
  • На дървени въглища – тук ще трябва да разполагате с въглища или брикети, които предварително да поставите в огнището и да запалите.

С покупката на новото си барбекю ще се наложи да вземете и подходящите аксесоари за него като различни скари за наденички, за риба, за бургери и т.н. Предлагат се още и почистващи средства като четки, стъргалки, спрейове и др. Само с подобни подходящи инструменти ще можете бързо и качествено да обслужвате новото си оборудване.

Кои са най-предпочитаните и защо

Въпреки че газовите барбекюта са по-лесни за употреба, по-бързо се запалват и не е необходимо закупуването на допълнителни разпалителни средства, вариантите на дървени въглища си остават предпочитани. На какво се дължи това? Всъщност разликата във вкуса след изпичането е коренно различна. Много привърженици на дървените въглища твърдят, че вкусът на изпечено месо или зеленчуци е несравним с този на газовите аналози.

А както знаем, винаги крайният резултат е определящ за максимална наслада и добро настроение. Готови сме дори да се изцапаме малко, да се потрудим повече, но след това усилията да си заслужават. Без значение дали се веселите с познати, приятели или роднини, вкусно изпечените пържоли или зеленчуци и приятното похапване са незаменими усещания за всички нас.