Какви са ползите за здравето от приема на рибено масло?

Рибеното масло съдържа множество полезни мазнини, като омега-3 мастни киселини, които са от много голямо значение за добрата работа на сърдечно-съдовата система, мозъка и имунната система. Те могат да помогнат при лечението на депресия, акне и други нежелани състояния. Успешно помага за отслабване високото ниво на лошия холестерол.

Ползи от приема на рибено масло 

Нека да разгледаме какви предимства има за организма ни приемът на висококачествено рибено масло:

  1. Насърчава работата на сърцето – сърдечните заболявания са една от водещите причини за смърт в световен мащаб. Въпреки това, проучванията, публикувани в регулаторната токсикология и фармакология, показват, че хората, които редовно приемат контролирано количество рибено масло, имат по-ниска честота на сърдечни заболявания, хипертония и сърдечни пристъпи.
  2. Достигане до идеално тегло – ейкозапентаеновата и докозахексаеновата киселини, присъстващи в тази добавка, са от значение в процеса на „изгаряне“ на мазнините. Важно е обаче да знаете, че 100 г рибено масло съдържа 902 калории и да вземете предвид тази цифра при планирането на меню.
  3. Поддържане на зрителна острота – учените отбелязват, че редовният прием на този продукт може да бъде ефективна мярка за предотвратяване на очни заболявания. Омега-3 мастните киселини, които са част от неговия състав, спомагат за намаляване на очното налягане, но въпреки това, не трябва да разчитате на тях като лекарство.
  4. Стимулира работата на мозъка – доказано е, че рибеното масло стимулира мозъчната дейност, подобрява паметта и помага да се вземат правилни решения дори под влиянието на силен стрес. Любопитното е, че има ясна връзка между редовната консумация на риба или рибено масло от бременните жени и по-високите резултати за интелигентност на децата им в ранна възраст.
  5. Подобрява имунитета – ненаситените мастни киселини, изобилстващи в този продукт, стимулират производството на простагландини. Това са вещества, които укрепват защитните функции на организма и му помагат да се справи с различни инфекции.
  6. Намалява възпалението – тази добавка отдавна е ценена заради противовъзпалителните си свойства. И днес е доказано, че ейкозапентаеновата и докозахексаеновата киселини, присъстващи в нея, могат да помогнат за справяне с проявите на ревматоиден артрит.

То има още редица полезни свойства, но това са сред най-основните причини, поради които се употребява. Не пропускайте винаги да се посъветвате с вашия лекуващ лекар, напомнят от онлайн магазин Ревита.

Как се приема добавката? 

Това е продукт, който може да се приема по различни начини. Един от тях е да се консумира непосредствено, с лъжица, върху хапка от храната ви. Друг начин е да се добавя в салати, супи, смутита или други ястия, ако е течно, или по време на хранене, ако е под формата на капсули или таблетки. Освен това можете да добавяте продукта към маски за коса, лице и други грижи за красотата ви. Важно да изберете качествен продукт и да спазвате препоръчителната доза, написана на опаковката.