Какви аксесоари трябва да купим, ако имаме нов телефон?

аксесоари за телефон

Покупката на нов телефон е инвестиция, която заслужава доста внимание и вглеждане в детайлите. С избора на смартфони е добре да направим и такъв за аксесоари към тях, които ще се погрижат за тяхната защита. С покупката на аксесоари за телефони ще гарантираме по-дългото използване на апаратите и ще ги предпазим от различни механични повреди.

Защо е добре да защитаваме своите мобилни телефони?

Решението за покупка на аксесоар за мобилното устройство, трябва да бъде взето съобразно модела, неговите характеристики, а не на последно място и личните предпочитания на всеки човек. Това гарантира солидна защита, като предпазва от счупване и надраскване. Колкото и здрави материали да са вложени в направата на съвременните мобилни смартфони, винаги съществува риск от изпускане на устройството или пък друго действие, което застрашава неговата цялост. Предвид забързаното ежедневие, в което живеем, и факта, че мобилните телефони са неизменна част от задачите ни, е добре да закупим сигурни калъфи и протектори. Тези два аксесоара способстват за предпазването на апаратите, а и гарантират целостта на устройствата ни.

Друг фактор, който определя покупката на аксесоари като важна, е това, че гаранционната поддръжка на апаратите не включва поправка на устройството за сметка на сервиза в случаите, когато механичната повреда е счупване и надраскване на дисплея или корпуса. Това налага ние, като ползватели, да заплатим ремонта на своите мобилни телефони, което може да се окаже доста натоварващо за бюджета ни, тъй като частите за съвременните смартфони се оказват на цената на самото устройство. За да сме сигурни, че ще избегнем тези неприятни ситуации е добре да разполагаме с кейсове и протектори, които ще гарантират оптималната защита на закупените от нас апарати.

Как калъфите и протекторите предпазват смартфоните?

Освен за цялостно предпазване на смартфоните, калъфите и протекторите могат да се окажат идеална инвестиция за хората, които търсят по-различен дизайн за устройствата си. За да се направи най-правилният избор спрямо мобилните апарати и индивидуалните предпочитания на клиента, е добре да познаваме наличните видове калъфи и протектори, които се предлагат, смятат специалистите от онлайн магазин etuo.bg:

  1. Протектори

Те са изработени от закалени стъкла и са известни още като стъклени. Характеризират се с издръжливост, което гарантира тяхната устойчивост. Осигуряват солидна защита на дисплеите на смартфоните от надраскване и способстват за предпазване дори при изтърваване на мобилния апарат. 

При евентуален инцидент протекторът ще се напука. По този начин гарантира високата защита на екрана на нашите телефони, тъй като стъклото му се начупва и не оставя остри парчета. Продуктите от този вид се характеризират с висока твърдост от 9H по скалата на Моос, което предотвратява риска от надраскване и счупване на дисплея. Със закупуването на протектори за телефони има възможност да защитим предната част на устройствата си от множество механични повреди и да си спестим много главоболия и средства за ремонт.

2. Калъфи

Има множество модели кейсове. Всеки от тях се характеризира с високо качество на изработка, за което способстват материалите. Разнообразието от цветове и дизайни грабва окото на потребителя, а в едно с това може да се избира измежду кожа, пластмаса и силикон. Освен материала на изработка, имаме възможност да избираме измежду:

  • бронирани калъфи – предотвратяват механични повреди по корпуса като ожулване и надраскване. Тези аксесоари прилепват идеално към телефоните и са оборудвани с прорез за зарядното, камерата и страничните бутони;
  • гтъбчета, изработени от силикон – те покриват задната част на телефона и рамката му. Също осигуряват плътен контакт на ръката с мобилния апарат, без приплъзвания;
  • калъфи тип тефтер – те обгръщат цялостно смартфоните, като покриват и дисплея. Могат да се отварят и затварят, което спестява нуждата да ги сваляме, когато използваме мобилните си апарати. Притежават необходимите прорези за зарядно и слушалки, а някои потребители ги определят като практични, заради наличието на джобче, в което можем да сложим важни документи и пари.

С какви други аксесоари е добре да разполагаме?

След като изяснихме въпроса със защитата на нашите устройства, е добре да познаваме и аксесоари, които значително улесняват ежедневието ни без значение дали сме в офиса или пък в колата. Ето кои аксесоари способстват за по-лесното използване на смартфона:

  1. Външни батерии

Известни са още като преносими зарядни устройства. Те са решение на най-големия проблем, с който се сблъскваме като ползватели на смартфони – загубата на мощността на батерията. Съвременните се продават с доста амперчасове издръжливост на батерията, но при непрекъснато ползване на апарата, тя се изтощава със значителна бързина.

Това налага търсенето на алтернатива, която ще позволи да ползваме устройствата си по време на път, в офиса или на други места, на които нямаме достъп до зарядното. Външните батерии са устройства, които се предлагат с USB порт, което ги прави универсални и дава възможност да се ползват без проблем на всеки модел апарати. Разликата тук е в модела, дизайна, а не на последно място и в мощността. Може да избираме измежду модели с от 4 до 12 mAh.

2. Аксесоари за колата

Тук имате избор между връзки, стойки и поставки, които ще улеснят ползването на телефона в колата. Магнитните поставки осигуряват стабилно фиксиране към таблото на колата, а сред най-открояващите се спецификации е материалът на изработка – алуминиева сплав. Аксесоарът позволява апаратът да бъде управляван само с една ръка, което не ограничава потребителите по време на шофиране. 

Стойката за кола позволява използването на устройствата в колата, където много потребители се доверяват на мобилните си станции за навигация, което налага постоянното вглеждане в екрана. Стойките се характеризират с бързо и