Как дядото, който спасиха в Трапоклово, се оказа в 6-метров кладенец посред нощ?

Източник: БНР

Няколко часа е престоял възрастния мъж от Трапоклово в кладенеца в двора си през ноща срещу 15 декември, стана ясно от разказа на кмета на селото Кирил Киров.

83-годишният старец е късметлия – спасен е от екип на пожарната, полицаи и съседи. Той е в болницата, без опасност за живота.

Съпругата му разказала на кмета, че вечерта мъжът е гледал футболната среща между Франция и Мароко, след това и си е легнал и не е ясно точно кога е паднал в кладенеца. Всички предполагат, че отишъл да затвори капака на шахтата, след зазимяване на поливната система.

„Така предполагат всички, че нещо са забравили. Явно са забравили да сложат капака и той през нощта по някаква причина е излязъл, и да отиде там, нещо да проверява ли, какво, и се е случила злополуката“, казва кметът пред кореспондент на БНР в Сливен.  

Операцията по спасяването на мъжа е протекла в рамките на половин час при лоши метеорологични условия. Старши полицай Динко Колев разказа за случилото се.

„Валеше дъжд, беше доста кално, но въпреки всичко с колегите се справихме и помогнахме на господина да му спасим живота“.

Мъжът е настанен в реанимацията на сливенската болница с хипотермия. Контактен е и е под наблюдение. Изясняват се всички причини за падането в кладенеца.

БНР