Как да подхождаме към картичките за Св. Валентин спрямо етапите на връзката?

Свети Валентин е празник, носещ огромни очаквания, а понякога е повод и за също толкова огромни разочарования. Писането на картичка по случай Деня на влюбените несъмнено може да се окаже начинание, което да завърши с тракане на зъби, пот и множество скъсани листове, разпилени на пода. Или просто множество изтрити редове в Word, където всъщност подготвяте черновия вариант на картичката, тъй като не сте герой от роман на Джейн Остин.

Независимо в кой етап на връзката сте, Св. Валентин поставя един определен вид натиск върху повечето двойки, а именно: да впечатлят партньора си. Ако отношенията ви са все още в ранен етап и тепърва се опознавате, рискувате да уплашите половинката си с прекалено грандиозен жест на празника. Риск, разбира се, съществува и при дългогодишните двойки – елементът на изненада е задача с повишена трудност, когато “познаваш и кътните зъби” на човека до себе си. 

В тази статия ще се опитаме да ви дадем насоки как точно да подхождате, когато пишете картичка за любимия човек. Макар и простички, някои идеи могат лесно да ни убегнат, когато сме завихрени в стресовото торнадо на празника.

Рисковете на новата връзка

Както вече споменахме, новата връзка среща партньорите с предизвикателството да изразят грижа и силна емоция, без да поставят излишно напрежение и очакване един към друг. Най-разумната тактика тук е да избягвате сексуални коментари, когато пишете романтична картичка – не защото не изпитвате привличане към другия човек, а просто за да елиминирате необходимостта от адресиране на интимния намек. Партньорът ви може да не се чувства готов в този ранен етап на връзката, а твърде сексуално ориентираната картичка има потенциал да помрачи целия празник и за двете страни.

Вместо това, поставете фокус върху романтичния аспект на новото ви познанство, изразете искрена радост от времето, прекарано заедно до момента, и насочете внимание към многото топли мигове, които ви предстоят и занапред. 

Възможностите на сериозната връзка

Най-големият парадокс в любовта е усещането, че всичко е несигурно, но същевременно някои неща са пределно ясни. Ако смятате, че сте открили “своя” човек или в по-малко драматичната версия на сродни души – открили сте някого, когото понасяте за повече от два часа, то Св. Валентин може да се окаже идеалният момент да покажете по-сериозни намерения към половинката си. 

Тези намерения могат да се изразят в употребата на силни думи, които не сте изказвали преди; покана за съвместно съжителство, а за по-експерименталните двойки посланието за Св. Валентин може да подейства като предложение за сексуално предизвикателство. Ако сте достигнали този отворен, но сигурен етап от връзката си, можете да комбинирате картичката с подарък от магазин като секс шоп passion.bg. Ако има подходящо време за по-специален интимен подарък като еротични костюми, то несъмнено това е Денят на влюбените.

Не бива да приемаме житейския партньор за даденост

Независимо дали сте минали под венчилото, или живеете на семейни начала от хилядолетия, Св. Валентин не е празник за пренебрегване само защото сте го празнували много пъти заедно. Отдайте внимание един на друг, изненадайте се и използвайте повода да си напомните колко ценни са взаимоотношенията ви. 

Разбира се, не бива да чакаме официален ден, за да експресираме чувствата си от каквото и да е естество, но този тип празници могат просто да послужат като аларма, която да ни изкара от забързаното ежедневие и да ни припомни кое всъщност има значение. Една семпла картичка, от своя страна, може да означава толкова много.