Как да подадем сигнал за нередност в изборния ден?

В ОДМВР-Сливен работи телефонна линия 044 644 645, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при произвеждането на изборите за кметове и общински съвети.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 409 служители на ОДМВР-Сливен, РДПБЗН-Сливен, сектор „БДС” и други структури са ангажирани пряко с изборния процес в областта. Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОДМВР-Сливен отговарят за реда и спокойствието в региона. Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност.

В изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.

В ОДМВР-Сливен работи телефонна линия 044 644 645, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при произвеждането на изборите за кметове и общински съвети. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

Сигнали могат да се подават и на откритата денонощна линия в Министерството на вътрешните работи – телефон 02/9011298 и имейл izbori@mvr.bg.