Как да изглеждаме добре дори и в най-студения ден

Зимата дойде с целия си арсенал – силен вятър, сняг, студ, заледявания. Излизането от вкъщи е свързано с навличането на поне 3 слоя дрехи, нахлупването на шапка, ръкавици и екипировка като за Еверест.

Кой може изобщо да помисли за красота в тази обстановка?!

Е, жените, разбира се. Ние винаги можем да изглеждаме добре, защото знаем тайните на красотата. А тя през зимата се крие в правилно избраните яке, пуловер, ръкавици и още няколко. Ето, разкриваме ги, защото и зимата е време за красота.

Красиви с пуловер

Какво е дамски пуловер? Дебело и топло средство за превръщане и на слаба жена в пухкава поничка? Не, не, пуловерът е топъл и мек, но не е нужно да ви прави огромни, просто трябва да изберете правилния модел и размер.

Ако пуловерът е много дебел, нека е в един цвят. Едрите шарки на големите пуловери ги правят да изглеждат още по-големи.

Ако пуловерът е дълъг, сложете му коланче. Създайте визуална граница между горната и долната част на тялото си като сложите колан върху пуловер.а Ако не искате да се вижда, може да измъкнете част от пуловера над колана, така че да се получи нещо като рокля с набор. Комбинирано с клин, това е едно наистина красиво зимно съчетание.

Красиви с яке

Едно дамскo яке може да бъде и топло, и елегантно. Възможно е, ако го съобразите с фигурата си. Дамските пухени якета са много топли и удобни, но ако сте с по-едра фигура, е хубаво да изберете такова с по-ситна шарка. Избягвайте пухени якета с големи хоризонтални шевове.

По-дългите пухени якета стоят много елегантно, ако е с вталена кройка и ластичен колан, който оформя фигурата.

Ако ви е омръзнало от тази пухена визия, заложете на вълнено палто. То топли много, стига отдолу да облечете няколко слоя по-тънки дрехи. За най-студените дни предвидете плетен шал, който да заметнета на раменете си, наистина е елегантно.

Красиви с ръкавици

Все си мислим, че можем да пъхнем ръце в джобовете и така да се стоплим, че нямаме нужда от ръкавици. Това обаче е заблуда, защото в момента, в който вземем нещо от магазина, излагаме ръцете си на пронизващия вятър и студ. Тогава на помощ идват хубавите дамски ръкавици. Всъщност те дават онзи завършен вид на зимната визия, с която да изглеждаме наистина елегантни, а не като “недооблечени”. На пухените якета подхождат плетени ръкавички в контрастни цветове, а вълнените и по-елегантните палта се съчетават добре с кожени ръкавици.

Красиви с раници

Дамската раница всъщност е идеалната зимна чанта. Тя събира много от необходимите “зимни” вещи – маската против ковид, ръкавиците, чадъра и всички останали традиционни женски обитатели на дамската чанта.

Кожените раници са елегантният вариант на тези чанти и се комбинират добре както с пухените якета, така и с вълнените палта.

Колкото до традиционните спортни раници, те отдавна не са само за тренировка, а са станали неразделна част от ежедневното облекло.

Красиви със зимно бельо

Топлината през зимата зависи много и от дамското бельо, което носим. Памучните дамски бикини и потничета, хубавите плътни пижами – всичко това е гаранция за една топла и красива зима.