Как да избирате винаги свежи плодове и зеленчуци?

Във всеки един период от годината е възможно да се снабдите с качествена храна и по-конкретно със свежи плодове и зеленчуци. Факт е, че през студените дни от годината местните продукти не са толкова много, но и тогава все пак можете да се снабдите с отлични алтернативи – цитруси, тиква, алабаш, земна ябълка и така нататък. При всички случаи консумацията на свежи плодове и зеленчуци е важна част от здравословния ни начин на живот, от режима ни за поддържане на перфектна фигура, но и от диетата, към която се стремим, за да контролираме някакви хронични заболявания.

Но невинаги тази задача е толкова лесна. Въпреки че пазарът е пълен с алтернативи, в много случаи се прибираме с недотам качествени продукти, с които да напълним хладилника си. Има ли все пак начин винаги да успяваме да се снабдим със свежи плодове и зеленчуци?

Не просто има, ами става дума за пакет от съвети, които ще ви помогнат в тази мисия. Вижте какво да направите, за да разполагате всеки ден със свежи и пресни плодове и зеленчуци у дома!

Доверете се на проверени търговци

Препоръчително и да купувате плодове и зеленчуци само от места, в които ви дават гаранция за тяхната свежест. Става дума за взети пакет от мерки и контрол върху предлагания асортимент. Идеята е никога сред продуктите да няма такива, които видимо вече се развалят или са извън срока на годност. Заложете на Kaufland свежест и се насладете на голямо разнообразие от внимателно селектирани пресни плодове и зеленчуци. С тях ще се се радвате на страхотен вкус и ще може да извлечете максимално много от полезните им свойства.

Винаги купувайте сезонни плодове и зеленчуци

Няма как да очаквате през зимата да получите свежи домати или свежи ягоди. У нас те не виреят през студените дни от годината. Ако са закупени от топлите страни, каквито и тактики за сигурно и безопасно транспортиране да са използвани, продуктите все пак може да са позагубили от необходимото качество и свежест, защото са пътували до България известно време.

Стремете се да избирате главно местни плодове и зеленчуци

Точно транспортирането е фактор, който определя доколко един продукт е свеж. Ако той е пътувал много време до местоназначението си за директна продажба, не очаквайте да е пресен. Наистина свежи биха могли да бъдат само плодове и зеленчуци от родни производители.

Намаленията са хубаво нещо, но не винаги!

Избягвайте да купувате плодове и зеленчуци на всяка цена само и само защото те са в акция и се продават с голяма отстъпка. Това намаление най-често се дължи именно на факта, че скоро продуктите ще излязат от срока си на годност. С други думи, докато ги изконсумирате у дома, те ще поседят още в хладилника или килера ви. А така свежестта им буквално ще се изпари и в крайна сметка няма да се храните толкова здравословно, колкото би ви се искало!

Свежите плодове и зеленчуци са сред най-полезните хранителни продукти, които в случай на здрав организъм могат да се консумират без каквито и да е ограничения. Особено ако те са местни, пресни и сезонни!