Кабинетът сменя днес Минчо Афузов като областен управител на Сливен?

Правителството ще проведе седмичното си редовно заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Първа точка от дневния ред на заседанието е освобождаване и назначаване на областни управители. Вносител е министър-председателят Николай Денков. Според информация на „Сливен нюз“ вероятно след това решение ще бъде заменен досегашният Областен управител Минчо Афузов с човек посочен от „Продължаваме промяната“.

Минчо Афузов подаде оставка в началото на месец юни, но тя не бе приета от премиера Денков, с мотива, че масовото излизане на областни управители е административен саботаж от страна на назначените от Служебното правителство на Румен Радев.

Афузов продължи да изпълнява функциите си, въпреки че по-късно обяви и официално кандидатурата си за кмет на Сливен на предстоящите на 29 октомври местни избори.

От встъпването си в длъжност редовният кабинет е сменил областните управители на София-град, София-област, Варна, Кърджали, Търговище, Ямбол, Хасково, Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян, Шумен, Монтана, Видин, Благоевград, Враца, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра.

Минчо Афузов подаде оставка, но Денков не я приема, обяви напускането на областни управители за саботаж