Иззеха цигари и тютюн без акцизен бандерол в Сливенско

Акцията е по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков с цел  противодействие на конвенционална престъпност, ограничаване на пътния травматизъм и опазване обществения ред и сигурност на територията  на областта. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

В рамките на 24 часа полицейски екипи на Териториална полиция, Пътна полиция, районите управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са извършили проверки на превозни средства, лица, заведения, игрални зали, заложни къщи, пазари, частни адреси и други обекти.

Разкрити са кражби, незаконна търговия с тютюневи изделия, незаконна сеч, нарушения на Закона за движение по пътищата, които влияят пряко на пътния травматизъм.

Констатирани са 361 нарушения. Съставени са 278 фиша и 83 акта. Образувани са едно досъдебно и две бързи производства.

За 24 часа са заснети  над 90 нарушения на скоростта в населени места, главни и общински пътища. Повечето нарушения са извършени в районите на селата Трапоклово и Злати войвода.

Установени са четирима неправоспособни водачи от екипи на РУ-Сливен и Пътна полиция.

Иззети са шофьорски книжки за неплатени глоби при широкообхватния контрол в Нова Загора.

340 къса цигари и 5 кг. тютюн, без акцизен бандерол, са иззети от служители на РУ-Котел в хода на акцията. Разкрита е кражба на мобилен телефон в село Градец. В частен имот в село Пъдарево е установен случай на незаконно добити дърва за огрев.

Операциите по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.