Изявени учители от Сливен и областта бяха отличени с годишните награди „Софроний Врачански“

За осма поредна година в навечерието на Деня на народните будители изявени учители от Сливен и областта бяха отличени с наградите „Софроний Врачански“. Това стана на празнична церемония в Регионалното управление на образованието. Това съобщиха от Областна администрация Сливен.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя с празника, който винаги е предизвиквал много вълнения! Вие, учителите, и Вашата работа са приоритет на държавната политика като отношение и взети мерки в посока на това нашите деца да останат в образователната система. В Сливенска област успяваме да постигнем добри резултати. Нека продължаваме да работим в тази насока“, каза областният управител Чавдар Божурски, който бе гост на събитието. Поздравления поднесоха още Берн Щендер, съветник по образованието в посолството на Република Германия у нас, Пепа Чиликова, зам.кмет на община Сливен, Милена Чолакова, началник на РУО. Гостите връчиха отличията на носителите, както и сертификати на номинираните учители.

В категорията „Директор на годината“ наградата получиха Стефка Великова, директор на ДГ „Зорница“ в сливенското с.Гавраилово, и Георги Тузлуков, директор на СУ „Аргира Жечкова“ към женския затвор в Сливен. Отличието „Екип, колектив на годината“ бе присъдено на ДГ „Детски свят“ в Нова Загора и на СУ „К.Константинов“ в Сливен.  Наградите „Учител на годината“  бяха отредени на Таня Вълчева от ДГ „Теменуга“ в Сливен, Надка Димитрова от ОУ „П.Хилендарски“ в с.Тополчане, Даниела Тодорова от ОУ „Д-р Ив.Селимински“ в Сливен, Елисавета Коларова от ППМГ „Д.Чинтулов“ в Сливен, Минко Минчев от ПГИ „Проф.д-р Димитър Табаков“, Юрка Николова от ЦСОП „Д-р Вл.Шуманов“  в Сливен, педагогическия съветник Милена Минчева от ОУ „Хр.Ботев“ в с.Самуилово. С наградата „Млад учител – успешен старт в професията“ бе отличена Катерина Стоянова от ОУ „Хр.Ботев“  Сливен, с „Активни педагози – преди и сега“ – Галина Балканска от ОУ „Неофит Рилски“ в Твърдица, със „Спомоществовател на образованието“ – „Ротари клуб“ в Нова Загора. Специалната награда „Софроний Врачански“ бе присъдена на Ирина Дюлгерова от ДГ „Елица“ в Сливен.

Наградите „Софроний Врачански“ са учредени от Регионалното управление на образованието.  Те се присъждат за високи постижения или цялостна професионална дейност в областта на просветата на учители, педагогически екипи и директори от детските и учебните заведения в Сливенска област.