Известният сливенски фотограф Неделчо Великов влезе в предизборната надпревара

Познатият в Сливенска област Неделчо Великов е кандидат за народен представител от ПП „Възраждане“ – номер 11 в интегралната бюлетина, преференция 103.

Припомняме, че г-н Великов беше избран за зам.-председател на организацията на Възраждане в гр. Сливен с пълно мнозинство при учредяването миналия месец.

Родолюбец, бивш военен с 20 г. стаж, професионален фотограф, г-н Великов е бил винаги близо до хората, всеотдаен и борбен, защитник на родолюбиви каузи. Професионалният му път всеки ден го среща с тревогите на гражданите от региона – няма село или град в областта, което да не е посещавал многократно.

Като човек, който от първо лице е бил свидетел на прогреса на Сливен в миналото, той определя настоящото положение на региона като пагубно и не може да остане безучастен. С голям копнеж за възраждането на българския дух и народ, той ежедневно работи, за да види региона отново процъфтяващ.

Припознавайки ПП „Възраждане“ като единствената алтернатива за осъществяване на вижданията си, приема номинацията за кандидат народен представител от 21 МИР Сливенски, направена от съмишлениците му.

Неделчо Великов е израснал в Сливен, родителите му са родом от с. Траполково и с. Гавраилово. Завършил е ТЕТ „Мария С. Кюри” – Сливен през 1978 г. През 1983 г. завършва ВНВАУ „Георги Димитров“ Шумен с инженерен профил и военна специалност „Артелерийско въоръжение и оптични прибори“. Има и гражданска специалност: инженер по технология на машиностроенето. Чрез последователност изгражда 20 годишна кариера в Българската армия и достига чин майор. Последната година е бил в щаба на (ЗАК) Армейски корпус и след закриването на корпуса напуска БА.

След 2003 г. започва да учи в за Оператор-изпълнител за кино и телевизия, и Фотография в Арт Колеж по екранни изкуства – София. Снима безброй семейни и обществени събития. Запечатва незабравими мигове, дори и извън граница – Париж, Лондон, Виена, Гърция.

Родолюбивият му дух го води да снима множествено събития и предавания без заплащане.  От 1997 г. до 2001 г. е съавтор на сливенското предаване „Весел хоровод“. С цел да съхрани традициите и обичаите на региона, той го прави изцяло на доброволни начала. Чрез предаването успява да излъчи и да популяризира млади български таланти. Снимал е многократно Сливенския ансамбъл за народни песни и танци (АНПТ), както и събития в училища, детски градини и читалища по селата.