Известен американски историк ще заснема за Viasat History филм за бъларски забележителности

Америкаската тв звезда, историк и инфлуенсър, проф. Бетани Хюз започва да снима документална филмова поредица за съкровищата на България, които ще покаже в няколко серии по Viasat History, предава БТА.

Проф. Хюз вече е в страната ни с професионален снимачен екип, като първоначално ще се спрат на забележителностите Тракийската гробница в Казанлък, монументът на Бузлуджа, Варна, Несебър, Пловдив, Хераклея синтика, Рилския манастир, гробницата в Свещари, кукери, нестинари, Никополис и Националния исторически музей.

Бетани Хюз е популярна в цял свят с аудитория от над 200 млн. души. Документалната поредица наречена „Съкровища с Бетани Хюз“ се излъчва по Viasat History и достига до 120 страни по света. Досега е епизодите са представени Гърция, Малта, Гибралтар, Йордания, Кипър, Средиземноморието, Турция на изток, Турция на запад, Истанбул, Албания и Азербайджан.

Части от продукциите на Бетани Хюз попадат още и в BBC, National Geographic, Discovery, Amazon и Netflix.

Във всяко издание са включени експертни позиции на местни учени, които представят историческите забележителности на съответната страната.