Изведоха пет деца от нощни заведения

Четирима непълнолетни са изведени от нощно заведение в град Нова Загора при операция на полицията в града. Това съобщиха от пресцентъра на МВР-Сливен.

Те са установени в хода на специализирана операция, проведена на 13 и 14 декември, с цел обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване противообществените прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица, свързани с наркотични вещества и безнадзорност. Четиримата са установени в нощно заведение след 23,00 часа без придружител. На родителите са съставени актове. По време на операцията са проверени 25 лица, 8 автомобила, 6 заведения и 5 игрални зали. Установени са нарушения по ЗДвП и ЗБЛД.

Междувременно едно непълнолетно лице е установено в нощно заведение в град Котел при полицейска операция на 14 и 15 декември. Акцията е по линия на противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им в питейни и увеселителни заведения, зали за хазарт, и клубове след 22,00 часа. В хода на операцията са проверени 49 автомобила, 78 лица, 2 игрални зали и 13 заведения. Установено е 1 непълнолетно лице в заведение без придружител след 22,00 часа. С цел превенция на 7 собственици на заведения са съставени предупредителни протоколи да недопускат непълнолетни без придружител след 22,00 часа и да не сервират алкохол на малолетни и непълнолетни лица. Съставени са 2 акта по ЗДВП и 5 по ЗБЛД.