Извършват се проверки в обекти за установяване на случаи на незаконна лихварска дейност в Сливен

В ход са полицейски действия на територията на ОДМВР-Сливен. Операцията е насочена към противодействие на битовата престъпност и престъпленията срещу политическите права на гражданите.  В нея участват екипи на ОДМВР-Сливен, РУ-Сливен, сектори „Противодействие на икономическата престъпност” и „Специални тактически действия”. Операцията се провежда на територията на квартал „Надежда” и селата  Селиминово и Тополчане, които според анализ на областната дирекция са определени като рискови. С цел минимализиране на условия за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите, се работи по информация, придобита в рамките на оперативната полицейска работа. Извършват се проверки в обекти за установяване на случаи на незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти,включително и тяхната регистрация, заложни къщи и къщи за бързи кредити. В част от контролните дейности  участват и служители на Областната дирекция безопасност на храните.

Усилията на ОДМВР-Сливен са насочени главно към това да се сведат до минимум условията за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите.

В МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.