Извънземни са ровили сол в България преди повече от 6000 години?!

Извънземни са ровили сол в Провадия преди повече от 6000 години. Подобна теория издигат уфолози и други изследователи, които са убедени, че пришълците от други светове са посещавали нашата планета още в древността. А повод за това им дава една странна маска, намерена сред старите мини за каменна сол, пише „Монитор“.

Въпросната маска е теракотена – направена е от местна глина. Тя е доста миниатюьрна, което навежда на мисълта, че напълно е възможно въпросните извънземни да са били дребни хобити. Сайтът Archaeology in Bulgaria информира, че археологическа група под ръководството на проф. Васил Николов е открил въпросната тайнствена маска в близост до град Провадия.

В световните медии артефактът е сравнен с извънземен в космически костюм. Действително, странната маска, съчетаваща в себе си чертите на животно и човек, напомня пришълец от научнофантастичен филм. Разкопките са били проведени на най-стария солодобивен център в Европа, датиращ от 5 – 4 хилядолетие пр. Хр. и превърнал се в първия праисторически град на континента. Обектът е разположен край днешния град Провадия и се проучва от години.