Изстреляха 162 противоградови ракети за денонощие в Сливенско

Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ изстреля 773 противоградови ракети в Южна България през последното денонощие. Най-много градоопасни клетки са обработени от ракетните площадки в областите Стара Загора, Хасково, Сливен и Пловдив. Това съобщиха от Агенцията.

Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 7, а обработените клетки са 73. От двата командни пункта в селата Тъжа и Петрово в Област Стара Загора са обработени 35 градоопасни клетки и са изстреляни 298 ракети. По нареждане на командния пункт в Хасково са изстреляни 226 ракети. От полигона в Старо село, Област Сливен са обработени 21 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 162. Седем облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в с. Голям чардак и с. Поповица, област Пловдив. От ракетните площадки към двата полигона са изстреляни 55 противоградови ракети.

По нареждане на командния пункт в с. Гелеменово, област Пазарджик са изстреляни 32 ракети, с които са обработени две облачни клетки. По предварителни данни няма пострадали земеделски площи в защитаваната територия. Проведените въздействия са спомогнали за това. Предстои в следващите дни да бъдат извършени обследвания съвместно с Областните дирекция „Земеделие“ .