Изправиха на съд Хюсеин Хюсменов, който уби в автомоблина гонка 19-годишен в Крушаре

Окръжната прокуратура в Сливен предаде на съд 26-годишния Хюсеин Хюсменов по обвинение, че умишлено е причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре в края на ноември миналата година. Окръжният съд в Сливен е насрочил първото заседание по делото за днес.

Хюсменов е обвинен и в нанасяне на средна телесна повреда на бащата на убития.Разследването е установило, че до фаталния инцидент се стига, след като в нощно заведение между обвиняемия и жертвата възниква конфликт за момиче, който последствие е прераснал в спор в социалните мрежи и уговорка да се видят на следващия ден в село Крушаре, за да си уредят сметките.

По време на срещата в селото конфликтът е ескалирал и пострадалите баща и син са си тръгнали със семейния автомобил. Те са били последвани от обвиняемия, който ги ударил с колата си веднъж, а при втория удар ги е засякъл със скорост около 85 км/ч и се е стигнало до фаталния сблъсък. След инцидента общественото недоволство нарасна и тогава мнозина поискаха най-тежката присъда за извършителя на катастрофата.

Източник: БНР