„Изправи се! Мутри вън!“ сменя името, но не и приоритетите си

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ вече ще се казва „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, това заяви след заседание пред медиите Мая Манолова.

Избрахме ръководство. Аз ще бъда председател на парламентарната група, а Николай Хаджигенов ще бъде заместник-председател, избрахме и двама секретари„, допълни тя.

На въпрос защо и как се е стигнало до преименуване, Манолова обясни: „Това е решение на нашите партньори. Знаете, че в основата на конструкцията „Изправи се! Мутри вън!“ стоят две граждански организации. Едната е „Изправи се.бг“, а другата е „Отровното трио“. Има и три партии, които играеха ролята на мандатоносители, но в основата са две граждански организации. Всъщност ние сме единствената парламентарна формация, която се състои от два парламентарни субекта, които са граждански организации“.

Приоритетите на партията остават същите – изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус малкия и семеен бизнес, ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна рефома, каза още председателят на партията и обясни, че са готови и с първите законопроекти, които ще внесат още утре (21 юли), на първото заседание на 46-ото Народно събрание.

Парламентарната група ще предложи и заместник-председател на парламента – Татяна Дончева.

На въпрос дали ще подкрепят правителство, издигнато от „Има такъв народ“, Манолова заяви, че българските граждани вече очакват да има стабилно и честно правителство на промяната.

„Ние ще настояваме и ще подкрепим, като видим основните ни приоритети при програмата на това правителство. Като държим най-много на повишаване на доходите на българските граждани с преизчисляване на пенсиите, подкрепа на малкия бизнес и дълбока съдебна реформа, а не имитация“, заяви тя, цитирана от Dariknews.bg.

Мая Манолова допълни, че с „Има такъв народ“ засега не са водили разговори, защото искат да го направят в парламента, публично.

„Изправи се.бг! Ние идваме!“ не желае министерски кресла, постове и позиции, ние имаме нашите каузи, приоритети и законопроекти. И ще настояваме проблемите от дневния ред на хората да влязат в Министерския съвет“, посочи още председателят на парламентарната група.