Изненади за най-малките, куклено шествие и концерти на 25 октомври

Градската градина утре, на 25 октомври, ще се превърне в арена на куклите и ще зарадва най-малките жители на община Сливен.  Тази година „Куклен град – градът на детските мечти“, е посветен на празника на Сливен – Димитровден. Събитието се реализира по инициатива на Държавния куклен театър и Община Сливен, с подкрепата на Общински фонд „Култура“. За малчуганите са предвидени ателиета за изработка на кукли, конкурс за рисунка на асфалт, интерактивна сценографска изложба, рисуване на лица, театър, игри и още куп изненади. Началото на кукления празник е от 10.30 ч.

Същия ден, от 17.30 ч., по бул. „Цар Освободител“ ще премине куклено шествие „Цветето“ с участието на артисти от театър „Файъртер“. За жителите и гости на Сливен театралите са подготвили грандиозна светлинна и огнена феерия в типична за „Файъртер“ магична стилистика и музика.

Дневната празнична програма продължава с церемония по връчване на наградите на Община Сливен за 2021 г. и 2022 г. и концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на Добри Чинтулов. Те ще се състоят в зала „Сливен“ от 18 ч.

На откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ групите „Хоризонт“ и „Мери Бойс Бенд“ ще взривят сливенската публиката с празничен концерт. Началото е обявено за 19.30 ч.