Изборите минават, Ямбол още си чака болницата въпреки отпуснатите пари

В последното Народно събрание депутати от областта излъчиха „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, БСП и „Възраждане“.

Според някои от избирателите, те са работили добре в краткото време на 47-то Народно събрание, други изобщо не са усетили, че има ямболско присъствие. В репортаж на БНР-Ямбол хората чертават основните проблеми на областта.

Посочват и основният проблем за града и областта, който повече от 40 години е… дострояването на сградата на новата болница, която трябва да замени старите порутени отделения. На последните предсрочни избори довършването на лечебното заведение, беше поето като обещание о „Продължаваме промяната“, преди това от ГЕРБ, по-преди това от БСП и „Атака“.

Междувременно пациентите се лекуват в старите отделения, разположени в цели 17 сгради:

„Ужас, такава мизерия е, такава мизерия, одеялата и дюшеците са целите в дупки, стърчат някакви телове от тях, ужас. Това е болница, а не нещо друго!“

„Отпуснаха, парите после къде отидоха тези пари?“, питат се хората.

Избирателната активност и в областта спада с всеки следващ предсрочен вот. Много от жителите този път са категорични, че няма да отидат до урните, тъй като не виждат смисъл. Не са малко обаче и тези, които ще упражнят правото си на глас.

Според повечето анкетирани ГЕРБ-СДС ще бъде първа политическа сила, втори ще са „Продължаваме промяната“. В 48-то Народно събрание, според ямболските избиратели, ще влязат БСП, ДПС и Възраждане. Прогнозите за „Има такъв народ“ не са особено оптимистични, но за Възраждане се очертава по-висок резултат от предишния.

Другият град, разположен на река Тунджа в Ямболска област, е Елхово. В близкото минало той беше известен най-вече с многото си военни поделения, но това е вече история. Сега неговите жители се оплакват от безработицата, която принуждава младите да търсят работа в Ямбол или в чужбина.

Въпреки че сме в разгара на лятото за елховските жители най-големият проблем в момента е осигуряването на дърва за огрев през зимата. Цените скачат, доходите са ниски, а отоплението е важно перо в бюджета на всяко семейство.

БНР-Бургас