Иванчева съди Сливенския затвор – ограничават достъпа й до лечение

Снимка: Фейсбук. Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева съди администрацията на Сливенския затвор, тъй като не ѝ осигурявала лекарства и лечение от стоматолог. Това обявиха в официалната ѝ Facebook страница:

„Утре (14.03.) – т.е. днес, около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен. Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота ѝ“, пише в публикацията.

„Не веднъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерастне в злокачествено. Към момента молбата ѝ заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства. Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата ѝ за адекватно лечение от пародонтолог също е забавена няколко месеца.“, допълват представители на Иванчева.

Малко по-късно в пост те добавят, че делото за здравословното ѝ състояние е прекратено, а час ѝ за зъболекар е преместен за 29 май.