5.2 C
Сливен
понеделник, 4 март 2024
- Рекламирай тук -
начало Регион Сливен Иванчева и Петрова търсят работа в Сливен, за да бъде намалена присъдата...

Иванчева и Петрова търсят работа в Сливен, за да бъде намалена присъдата им

Снимка: Фейсбук. Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева и Биляна Петрова търсят работа в Сливен, за да намалят ефективното изпълнение на присъдите си. Това става ясно от съобщение в профила на бившата кметица на столичния район „Младост“ във Фейсбук.

„Обръщаме се към всички добри хора, особено СЛИВНАЛИИ“, написаха днес близки на Десислава Иванчева в профила й във Фейсбук.

От името на Деси и Биляна, те призоваха хора с бизнес на територията на Сливен, ако имат нужда от персонал, да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВЕТЕ ДА РАБОТЯТ. „Те нямат претенции, съгласни са да работят като помощници в домакинство, в магазин, в заведения – кухня, почистване или всичко, което считате за удачно. Единственото условие, поставено от затвора е те да бъдат вземани и връщани от работодателя с транспорт.„, се уточнява в съобщението.

Те се нуждаят от работа, тъй като това ще намали престоя им в затвора! Всеки, който има възможност да помогне, като им даде работа, нека пише тук на лични съобщения на страницата, като коментар под поста или на страницата на Биляна Петрова.

Припомняме, по-рано днес вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че Комисията по помилванията към президентската институция ще се събере другата седмица по казуса.

Съдът реши окончателно, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова трябва да излежат присъди съответно 6 и 5 години затвор.

В четвъртък сутринта двете бяха отведени в затвора в Сливен.

В тяхна защита се обяви и бившият омбудсман Мая Манолова, която заяви, че ще отправи искане до президентството за помилване на Иванчева.

Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест – над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които се твърди, че тя била взела като подкуп според прокуратурата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени по случая (Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на същия район „Младост“ – Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

През юни миналата година Иванчева излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лева, а в средата на септември 2021 г. Биляна Петрова също беше пусната на свобода срещу парична гаранция в размер от 8000 лв.