Искра Радева гостува с „Женско Царство“ по покана на ген. Кольо Милев и кандидатите от листата на БСП

Препълнената зала на читалище „Зора“ не успя да събере желаещите да присъстват на постановката „Женско царство“ на театър „Искри и Сезони“ вчера вечерта. Голямата актриса Искра Радева и актьорите от нейния театър, гостуваха в града по покана на кандидата за кмет на Сливен – ген. Кольо Милев и кандидатите за общински съветници от Коалицията „БСП за България“. Над 350 граждани имаха възможност, освен да се докоснат до магията на театралното изкуство да разберат, че кандидатите на БСП за местна власт са хора, за които подобряването на културния живот в Община Сливен не е маловажно и няма да бъде неглижирано.

„Всички, знаем, че града и общината имат много проблеми, като се започне с разкопаните улици и се стигне до липсата на инвестиции. Икономиката е замряла, а общината трябва да е с водеща роля нещата да се развиват и прогресират“, каза пред присъстващите ген. Милев и припомни част свършените по време на неговия предишен мандат дейности, привлечени инвеститори и оставени готови проекти. „Сега имаме едни тънещи в разруха Сливенски минерални бани и обещания за потенциални инвеститори, планове за икономически зони и за ремонти, строежи на стадиони и зали, в действителност няма нищо налице. По думите му, необходимо е да се обърне внимание на образованието и здравеопазването в региона, нужен е равен достъп на хората до висококачествено обучение и здравеопазване, независимо от социалния им статус. Сливен има потенциал и той ще бъде развит, ако получим вашата подкрепа. С повече усилия от страна на местната власт, ще се намерят решения на проблемите, но тъй като не всичко е „асфалт и инвестиции“, тази вечер с помощта на актрисата Искра Радева и колегите й ще спомогнем макар и малко за развитието и на културния живот в града ни“, посочи още ген. Милев.

Сред гостите в залата бе и Валентина Николова-председател на централния съвет на съюза на пенсионерите в България-2004-Обединени“, която отправи приветствие към присъстващите и похвали ген. Милев за дългогодишната му работа с организацията. „Нека на 29 октомври всички заедно да определим правилната посока за развитие на Сливен, а ген. Милев е човек, който заслужава да получи подкрепа, защото се е доказал като можещ управленец“, призова тя. „С него сме работили години наред, помагал е и продължава да го прави, за да можем ние пенсионерите да развиваме нашата дейност и да се чувстваме добре в този период от живота си“, допълни Ваня Николова.