Искра Михайлова от Възраждане: Категорично заставаме срещу „зеления сертификат“

Възраждане е единствената организация, кандидат за участие в 47-то Народно събрание, която до момента застава категорично против въвеждането на т. нар. „Зелен сертификат“, тестовете на входа на училищата при възстановяването на присъственото обучение на децата и натиска върху българите за извършване на ваксинация с неизпитани в дългосрочен план препарати.

Затова и Възраждане винаги е сред протестиращите, заяви Искра Михайлова, водач на листата на кандидатите  за народни представители на  21 МИР Сливен и 27 МИР Стара Загора, с номер 5 в интегралната бюлетина.

„Започнахме протести още при първия локдаун на 14-ти март миналата година, когато организирахме голям национален протест с десетки хиляди граждани против принудителното затваряне на държавата, блокирането на бизнеса и на хората, както и срещу масовата психоза, която се насажда от последните две правителства върху българския гражданин“, припомни Искра Михайлова.

„Сега пак ние бяхме първите, които организирахме в столицата протест срещу т.нар. “Зелен сертификат“  още в навечерието, когато беше само коментиран и преди да бъде въведен. След което продължихме да бъдем активни участници като организатори или като част от гражданските протести срещу тези сертификати, които буквално ограничават правата на всеки един гражданин и принуждават хората чрез забрани и заблуди да вземат решения, за които нямат вътрешно убеждение“, коментира тя.

Искра Михайлова подчерта, че от „Възраждане“ са категорично против децата да се превръщат в опитни зайчета, да тръгват на училище с идеята, че са заразни и опасни и да бъдат тествани два пъти седмично, преди да влязат в час. „Смятаме, че по-страшно от вируса, който съществува в момента, е психическото насаждане на страхове. Вече виждаме ефекта от това. И държим да отбележим, че ние сме „ЗА“ свободния избор – всеки, който иска да се ваксинира или да се ограничава, за да пази себе си или  другите, той има право на това. Но останалите трябва да имат правото да продължат нормалния си живот, особено ако са здрави хора“, каза още Михайлова.

„Ние се обръщаме към българските граждани с апела да си помислят как ще гласуват на изборите на 14-ти ноември. Защото представителството в Народното събрание е единственият начин исканията от площада да влязат в Парламента. Ние от „Възраждане“ сме категорично „за“ исканията на протеста и бихме могли да бъдем носители на тези послания в Народното събрание“, добави тя .