Искат тежко наказание за шофьорите, отказали тест за опиати

Пореден случай на тежко ПТП с жертва стана в София. Оказа се, че шофьорът, заради който става катастрофата на Околовръстното шосе, е имал множество нарушения и във фаталната сутрин е карал с превишена скорост. Според очевидец мъжът е бил и видимо в нетрезво състояние.

Също така стана ясно, че той е отказал първоначално да даде тест за алкохол и наркотици.

При трагичния инцидент загива френски гражданин, а неговата спътничка е в болница в тежко състояние и с опасност за живота.

„Изключително неприятен инцидент с жертва и жена в тежко състояние.Трябва да има законови промени с тежки наказания за водачите, които отказват тестове за алкохол и наркотици“, заяви пред БНТ автоекспертът Румен Дунев.

Водачът на спортния автомобил също е бил откаран в болница, прокуратурата вече му повдигна обвинение и сега е задържан за 72 часа.

„Тук имаме няколко фактора, които са довели до тази катастрофа. Високата скорост е причината, не е имал достатъчно видимост. Отказът за проба за алкохол и наркотични вещества навежда на мисълта, че е употребил, но това ще стане ясно след резултатите от кръвния тест, чиито резултати се очакват по-късно днес“, допълни Дунев.

dnes.bg