Инж. Климент Шопов с решения за справяне с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци

Кандидатът за кмет от “Възраждане” за Сливен  – инж. Климент Шопов предложи решение за справянето с проблема с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци.

Той направи видео-обръщение, в което представи възможностите за разрешаването му.

“Сега ще ви споделя решението на един проблем, с който се боря последните години и който засяга всеки един от нас – нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. “ , казва във видео-обръщението си инж. Климент Шопов.

Той добавя, че пластмасите се разграждат стотици години,  биологичните отпадъци оставени да се разлагат са предпоставка за разпространение на инфекциозни болести, а изхвърлените отпадъци, които излъчват вредни химикали са потенциална опасност за бременни, малки деца и хронично болни.

Инж. Климент Шопов, кандидатът за кмет от “Възраждане” знае, че решението е в ръцете на местната власт и предлага  цялостен подход, който да включва:

  • Създаването на площадка за отпадъци достъпна за всеки гражданин.
  • Информационна кампания за поощряване на културата за разделно събиране и правомерното изхвърляне на отпадъци.
  • По-строг контрол на събиране и извозване и по-големи глоби при нарушения.

“В следващото видео ще Ви покажем нашият проект за изграждането на такава площадка.  Ние искаме да живеем в по-удобна, по-красива и по-безопасна среда и ще работим за това. Ние знаем как да го постигнем, защото имаме решения за проблемите на нашата община. Възраждане за Сливен с номер 42!”, завършва обръщението си  кандидатът за кмет от “Възраждане‘ – инж. Климент Шопов

В неговата програма са заложени още приоритети като изграждането на безплатен паркинг към МБАЛ „д-р Иван Селимински“, за който екипът му вече е разработил проект, обновяването на тротоарите и детските площадки в град Сливен и създаването на ново общинско предприятие с дейност „Благоустройство“, което да облагороди общината по-бързо и на по-ниски цени.