Инициатива „Социалисти за развитие на България“ избра за свой председател Костадин Паскалев

На национално съвещание, проведено в София вчера, представителите на инициативата са избрали за свой председател Костадин Паскалев, съобщава Социалисти.бг

В момента Паскалев е член на НС на БСП и е познат като едно от най- авторитетните лица на левицата, в политическата си кариера е бил вицепремиер и министър на регионалното развитие, три пъти е избиран за кмет на Благоевград, народен представител, съветник на президента и др.

Към досегашните национални координатори на инициативата: бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев, кметът на Троян-Донка Михайлова, изтъкнатият юрист и политик Янаки Стоилов, се присъединява и бившият кмет на Смолян- Дора Янкова, която е и председател на обединението на жените в БСП.

За участие в инициативата са на лице редица заявки от общински и областни организации на БСП, които предстой да излъчат свои представители.

Инициатива „Социалисти за развитие на България“ създаде и поддържа платформата socialisti.bg и се превърна в средище на диалог и формиране на идеи за бъдещето на левицата.