Имоти ново строителство в Сливен на цени от 600-1000 евро

Сливен е място с чудесни възможности за отдих и туризъм, най-вече заради близостта до Южното Черноморие, на 221 км от Варна, на 114 от Бургас и на 130 км от границите с Гърция и Турция. Това прави Сливен един от интересните градчета в Югоизточна България.

Въпреки че жилищният фонд в града наброява едва 93 436 къщи и апартаменти, за разлика от градове, като Варна и Бургас, където има със по над 10 000 жилища повече, имотният пазар има какво да предложи. В последната година в Сливенска област се забелязва динамично изкупуване на не обработвани земеделски земи и частни имоти в малките населени места около града – Самуилово, Каменово, Жеравна и в района.

Все още най търсени са двустайни апартаменти в Сливен, но къщите също са предпочитани жилища за покупка през 2023 година.

Ново строителство и луксозни жилища на цени от 600-1000 евро за кв. метър може да откриете и то в центъра на града, в кварталите Сините камъни и Ново село. В Комлука офертите за къщи – обзаведени и готови за живот, започват от 700 евро за кв. метър. Само през третото тримесечие на 2022 г. в Сливен се строят 26 на брой сгради с 59 жилища.

Реалистимо е сайтът за недвижими имоти в Сливен, който набира все повече потребители през последните няколко месеца. Все повече частни лица и агенции публикуват обявите си за продажба и наем на жилища и бизнес имоти там. От Реалистимо отчитат повишено търсене на къщи в районите около града. Но какви изводи можем да направим за целия имотен пазар в Сливен и региона?

Продажбите на недвижими имоти в Сливен намаляват с 11.05% на годишна база до 1078 вписани сделки през последното тримесечие на 2022 година, следвайки тенденцията във всички големи градове, именно заради пренасищане на пазара и пикови покупко-продажби.

По всичко личи че имотния пазар в Сливен се охлажда. Това е моментът, в който собственици на имоти, които са чакали изгодна цена за второ или наследствено жилище, решават да публикуват обява за продажба именно сега. Индикациите са, че в близко бъдеще може да се наблюдава спад в интереса към имоти, а цените са все още на добри нива от пика преди няколко месеца.