„Има такъв народ“ в Сливенско вече няма областен координатор, заради „ценности“ напуснаха и 5-ма членове

Областният координатор на „Има такъв народ“ (ИТН) в Сливен Диньо Добрев обяви, че се оттегля от партията. В отворено писмо до медиите той заяви намерението си да напусна редиците на ИТН като член и като областен координатор за област Сливен, считано от днес.

По думите му, неговото доверие не е било оправдано и са се случили поредица от събития и действия, които не съвпадали с желанието и ценностите му за смяна на модела в България.  В позицията се казва още, че независимо от политическата обстановка, той ще продължи да работи за страната и региона си.

С Диньо Добрев напускат партията и пет човека от Нова Загора, каза пред БТА д-р Мариела Красимирова, общински координатор на ИТН в Сливен. Предстои избор на нов областен координатор. Д-р Красимирова уточни, че няма да бъде тя.

Партията продължава да следва принципите си, има последователност във всяко решение, каза тя, помолена да коментира политическата обстановка. От ИТН се готвят за нови избори. При последния вот през миналата година от област Сливен бе избран за народен представител Иван Клисурски от ИТН.

Структурата на партията в областта се състои от около 30 души, главно от общините Сливен и Нова Загора, каза още д-р Красимирова.