il MIO AMICO – един специален хранителен магазин в топ-центъра на Сливен СНИМКИ

Ако искате на масата си нещо добро от италианската, българската, турската или гръцката кухня – вашето място е магазин il MIO AMICO в центъра на Сливен срещу бирария „Маки“. Доскоро той носеше името „Табакера“ и предлагаше основно алкохол и цигари, но след ремонт и увеличаване на търговската площ, асортиментът е увеличен с качествени храни от Италия, България, Турция, Гърция и Македония.

Докато пазарувате може да изпиете и чаша кафе, тъй като il MIO AMICO е изграден по  концепцията на малките европейки магазини, в които може да бъдат намерено всичко – от козметика до основни хранителни продукти, плюс приятна пауза за кафе или чай.

il MIO AMICO предлага основните видове италианска паста, но с марки малко познати на пазара у нас и на определено добри цени в сравнение с веригите. Те могат да бъдат съчетани със сосове, каперси, песто, сирена и колбаси за една истинска италианска вечер. Няколко вида италиански брашна – от финото за сладкиши, до пълнозърнесто за хляб, могат да помогнат на домакините за предстоящите празници. Не липсват и италиански бонбони и сладкиши – в красиви опаковки и готови за подарък.

Българското качество и традиции са основно присъствие в магазина. Там се поддържа здравословна гама от високо качествени консервирани меса – патешко, телешко, пуешко, които връщат времето, когато във всяко домакинство имаше бърза вечеря с месо от буркан от личното стопанство.

Преди Коледа освен месни мезета и подбрани сирена и кашкавали, от il MIO AMICO можете да се снабдите с уникалните за България печени Чипровски кори за баница, които не са познати в нашия регион. В магазина вече са налични и турските изкушения – няколко вида баклави, кадаиф и локуми.

За любителите на лютото това е мястото с най-богат асортимент – от традиционните люти чушлета, през консервиран турски бейби-чесън, испански лют пушен пипер, пикантни италиански и турски сосове, до нажежаващи небцето македонски разядки.

il MIO AMICO има и специален щанд с вече типичните за трапезата ни здравословни храни – тахани, овесени ядки, мюсли и бисквити. Тук е едно от малкото места в града, където на добра цена може да купите Масло от бял трън и оцет от Арония – едни от най-добрите чистачи на организма и по-специално черния дроб, от токсини.

В специално организирано пространство е разположена и представителна извадка на най-необходимите препарати пране, миене и почистване на един дом като основният им произход е Турция и Гърция.

Не са забравени и децата – има щанд за тяхната хигиена, който предлага цялата гама на натуралните български продукти „Витасин“, както и подбрани шампоани, душгелове, пасти за зъби на италиански и турски производители.

ФОТОГРАФИИ: Стоимен Стоименов