Ибрям Алиев, собственик на сливенската болница „ЕВА“, инвестира над 1,5 милиона лева в модерна частна болница в Раднево

Снимка: divident.eu

„В България трябва да се разрешава откриването на болници, стига те да отговарят на Закона за устройство на териториите. Държавата трябва да спазва законите си.“, това заяви пред divident.eu Ибрям Алиев, собственик на САГБАЛ „Ева“ в Сливен.

Ибрям Алиев е собственик и на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Ямбол и на болницата в Раднево. Той купи здравното заведение от Общината. Вече година и половина ремонтира старата сграда на радневската болница с намерението да открие модерно лечебно заведение догодина.

Само преди месец обаче новият здравен министър проф. Хинко Хинков обяви, че е необходим Мораториум върху разкриване на нови болници до изграждане на Национална здравна карта.

„За всяка болница има достатъчно пациенти и лекари. Който е качествен инвеститор, има добър мениджмънт и привлича в болницата си лекарите и пациентите, той ще остане на пазара. Това е пазарната икономика. За съжаление, в нашата държава се наливат в несвяст пари на стари, държавни болници, а често резултатът накрая е нулев.“, смята обаче Алиев.

„Пазарът е на договаряне, специалистите преценяват. Аз съм собственик на болница САГБАЛ „Ева“ в Сливен вече 22 години. Собственик съм и на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Ямбол. В три болници в Сливен има акушеро-гинекологични отделения. За миналия месец в моята болница има 72 раждания – един много добър резултат., казва още Алиев.

От 2000 лв. до 2500 лв. е възнаграждението на акушерките в лечебните заведения, управлявани от Ибрям Алиев, медицинските сестри от 1500 лв. до 1900 лв. Всяка година възнагражденията се актуализират.

Около 1,5 милиона лева е инвестицията на Ибрям Алиев в създаването на модерно лечебно заведение до момента. Болницата в Раднево ще има 3 корпуса и отделно операционен блок. Към момента са готови един от етажите и хирургията. Завършено е електоро и ВиК оборудването.  Предстои инвестиция и в закупуване на нова медицинска техника.

Вижте цялото интервю на Ибрям Алиев в divident.eu

Д-р Васислав Петров: МБАЛ в Сливен е в стабилно състояние, привличаме млади лекари