И ГЕРБ иска да подкрепим с въоръжение Украйна

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ също са за това страната ни да подкрепи с въоръжение Украйна. Това стана ясно от декларация на Даниел Митов, посветена на непровокираната война на територията на Европа, по думите му.

Вече 35 дни на територията на Украйна се водят брутални военни действия, припомни той. Стотици хиляди са загубили домовете си, други са напуснали страната. Възстановяването ще отнеме десетилетия, каза още депутатът. Помагане на жертвите не означава въвличане в конфликта, изтъкна Митов.

В момента правителството , по думите му, извръща глава от конфликта. Редица страни вече подпомагат военно Украйна, по думите му. Българското правителство се е снишило, каза депутатът. ГЕРБ е за правителството да даде военна техника на Украйна. Не приемаме думите на премиера, че нямаме с какво да помогнем на Украйна, подчерта Митов. Правителството трябвало да започне преговори със съюзниците ни от НАТО за отбранителното ни укрепване, според опозицията.

Срамът ще е за вас, обърна се той към мнозинството като ги призова да подкрепят декларацията на ГЕРБ. Време е да защитим Украйна, тя защитава всички нас, смята Даниел Митов.