Хванаха избягалият шофьор, превозващ катастрофиралите мигранти

За катастрофата с мигранти край Нова Загора е задържан чужд гражданин. Това съобщи пред репортер на БТА окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов.

Както БТА съобщи, сутринта на 1 май лек автомобил с българска регистрация, превозващ десет души, катастрофира на автомагистрала „Тракия“, като един от пътниците загина. Водачът, който превозвал мигрантите, избягал от местопроизшествието и се е укрил. Задържан е днес на територията на страната. Предстои да му бъде предявено обвинение за трафик на хора, както и обвинение в причиняване на пътнотранспортно произшествие с резултат причиняване на смърт на един човек и телесна повреда на други.

От полицията съобщиха, че в неделя са задържани трима души заради съмнения за съпричастност. Прокурор Гангалов уточни, че те са разпитани и освободени и към тях няма предявени обвинения.

Петима от пътниците в колата са приети за лечение в областната болница в Сливен с различни наранявания. От болницата посочиха, че сериозно е пострадал мъж, който има счупване на шиен прешлен. Петият пациент е изписан от болницата.

Това е поредната катастрофа с мигранти за по-малко от месец в областта. На 8 април край Нова Загора се обърна бус с 52-ма души, а водачът и спътникът му избягаха. Тогава за катастрофата бяха задържани трима румънци.

БТА-Сливен