Хванаха една пияна и една дрогирана зад волана в Сливенско

Жена на 29-години е хваната да управлява лек автомобил след употреба на алкохол 1,77 промила. Тя е установена от нощен патрулен екип на РУ-Сливен, извършващ контролна дейност в малките населени места по опазване на обществения ред и пътна безопасност в  община Сливен. На 13 декември, малко след 02,00 часа, в село Желю войвода е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от жена на 29 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,77 промила. Тя е задържана за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица извършват денонощни проверки за установяване на водачи, употребили алкохол, наркотици и за правоспособност в малките населени места и общинските пътища в област Сливен.

Междувременно момиче на 19 години е хванато да управлява лек автомобил след употреба на наркотици. На 13 декември, в 15,30 часа, в град Нова Загора, полицейски патрулен екип е извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 19-годишно момиче от същия град. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Тя е отведен в РУ-Нова Загора и задържана за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.